Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Sør og sørøst på Gran Canaria er forberedt på varme, vind og kvelende dis.
Image

Sør og sørøst på Gran Canaria er forberedt på varme, vind og kvelende dis.


Det statlige meteorologiske byrået (AEMET) har sendt ut en advarsel for Gran Canaria, som indikerer en betydelig temperaturstigning i sørøst og sør på øya fra torsdag 3. oktober. I løpet av denne perioden kan maksimumstemperaturen komme opp i rundt 34 ºC i områder som midtlandet i sør og øst på øya. Minimumstemperaturen vil ikke synke under 22 ºC i Las Palmas de Gran Canaria.

Temperaturene vil begynne å stige utover dagen, med høyeste temperaturer på rundt 34-35 ºC i områder i sørøst og sør, spesielt i kystområdene og midtlandet. Varmen vil være kvelende, spesielt mellom kl. 12.00 og 17.00.

I tillegg til de høye temperaturene, forventes det lett calima på høye nivåer, som hovedsakelig påvirker fjelltoppene. Passatvinden vil blåse med intensitet og nå vindkast på opptil 70 km/t på de sørøstlige fjellsidene på Gran Canaria, og brisen vil dominere på de sørvestlige kystene, noe som kan øke varmefølelsen.

På grunn av risikoen for hete oppfordres befolkningen til å ta ekstreme forholdsregler, spesielt i høyrisikoområder som sørøst på øya, der de høyeste temperaturene vil bli registrert mellom fredag og lørdag. AEMET har aktivert gult varsel på flere øyer i øygruppen på grunn av disse værforholdene, og anbefaler at man unngår langvarig soleksponering og holder seg godt hydrert.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.