För första gången på Kanarieöarna kommer denna världsberömda cirkus att uppträda med sin berömda show Totem. Just nu gör man de sista förberedelserna på och runt det stora vita tältet strax utanför Expo Meloneras på Gran Canaria. Innan de anlände Gran Canraia har det hunnit med 50 städer på sin turne över hela världen, 11 av dessa i europeiska städer. 

Med en ensemble på 48 personer akrobater, pajaser musiker sångare och så vidare, kommer de att uppträda från den 5/7 fram till den 22/9. Totem är skriven och redigerad av Robert Lepage, historien tar er med på en resa genom människans utveckling ifrån amfibie till viljan att kunna flyga. Biljetter finns att köpa på tickemaster. 

Deras enorma vita tält består av 4 delar vara den största har en yta på 2.042 kvadratmeter vilket innehåller arenan och publik med 2.500 sittplatser, de övriga 3 delarna är till entren och utrymme för personal och material. Totalt 78 trailer anlände gran Canaria med material på ca. 2.000 ton. 130 människor var med och monterade upp duken under förra veckan. 

Cirkus de Soleil (solcirkus) grundades 1984 av 2 gatuartister Gilles Ste-Croix och Guy Laliberté. De började med att turnera i och runt Quebec Kanada och hamnade i ekonomiska svårigheter som de klarade sig ur med hjälp av statligt ekonomisk hjälp.

 De blev snabbt en succé och det kallas för nycirkus då de inte använder sig av en cirkusring eller djur i sina shower. Varje uppträdande är en blandning av olika cirkustyper men med ett genomgående tema. Idag är det ett stort företag med 3.500 anställda och deras huvudkvarter är i Montreal. 

Källa wikipedia