Stranden i La Garita Telde 

Restaurang Casino en San Juan Telde

I helgen firar man San Juan på öarna. Gran Canaria firar denna dag stort inte bara för att Las Palmas stad grundades den 24 juni 1478, utan även för att expansionen inåt på ön startade runt detta datum. Las Palmas, Telde och Arucas är kanske de byar som mest firar San Juan de har alla tre kyrkor, kvarter  eller fästningar i ära till San Juan.

Telde som vi skriver om i vårat sommarnummer har uppkallat sin första bebyggelse efter San Juan (se: artikel) och de firar även sin kvartersfest dessa datum.

Nedanför kvarteret San Juan har ett stort tivoli parkerat för denna helg och i ravinen tänder man brasan på söndag kväll.

Det blir stora brasor och grillfester runt på ön. På söndag den 23 Juni på Las Canteras stranden är det en stor strandfest med enormt  fyrverkeri. Det blir levande musik midnattsbad och andra folkloriska akvtiviteter. Samt konsert fram till kl 02.30.

I stort sett alla stränder och kvarter har brasor och grillfester den 23 men det blir även mycket aktiviteter till helgen. I år infaller San Juan på måndag vilket betyder att på måndag är det helgdag i Las Palmas, Telde och Arucas.