För er som tycker om natur och vatten så finns det ett par ställen på Gran Canaria som är lite utanför de normala farlederna. Nedan följer ett par stycken av dessa.

Fuente Los Azulejos

FUENTE LOS AZULEJOS

På västra sidan av Gran Canaria finns ett område med klippor som grävts ut av regn och vattendrag och blottar olika färger ifrån de vulkaniska lagren av stelnad lava. Det kallas för ”Los Azules” köksplattor fritt översatt. Här finns en vandringsled upp i bergen som leder upp till en vattenkälla som i folkmun kallas för ”Fuente de Los Azulejos”. Du tar vägen  Gc2oo förbi Mogan by och kör upp emot byn La Aldea de San Nicholas de Tolentino och i höjd med byn Venegera börjar denna inte allt för svåra vandringsled upp till vattenhålet.

Charco Azul 

I naturområdet Tamadaba ovanför byn Agaete på norra sidan, kan man genom en ravin promenera fram till vattenfallet Charco Azul. Detta vatten visar under dagen upp sig i olika  färger beroende på hur solen skiner på klipporna och i vattnet.

Ravinen los Cernícalos i Telde 

Detta vattenfall ligger i en ravin  som fått sitt namn efter en rovfågel en typ av falk som just i detta område trivs alldeles utmärkt. Ravinen ligger i naturparken Los Marteles. Under hela året rinner det vatten i denna fåra och efter en promenad på ca 4 kilometer kommer man upp till vattenfallet. Området är känt för den frodiga naturen och de många olika sorter av småfåglar.

Bufadero La Garita i Telde 

Detta är en undervattensgrotta som bildats på den klippiga kuststräckan i slutet av strandpromenaden som går längs stranden i La Garita. När vågorna slår in mot kusten fylls grottan upp snabbt och sprutar upp i luften beroende på storleken och kraften ifrån vågorna. Det är fascinerade att se men håll er på gott avstånd det är inte direkt bra för hälsan om ni skulle ramla ner i hålet, underströmmarna är enormt starka och ni kommer troligen inte upp igen.

Charco Azul

RAVINEN LOS CERNÍCALOS I TELDE

El Bufadero Telde

Fuente de Los Azulejos