I år firar miljömarschen i Arguineguin 30 års jubileum. Det var norska klubbens vandrare som tröttnade på allt skräp som de såg slängt efter stigar och vägar när de var på sina turer i bergen. Det var inte bara plastflaskor och papper som de fann i naturen även kylskåp, byggmaterial och bilar .

Klubbens vandrare har i åratal städat upp runt om i bergen på eget initiativ och de använder denna marsch som markeringsverktyg för att fokusera inte bara på sopor utan på miljötänkande generellt. Så marschen är inte en städ tur utan en markering för att fokusera på miljöfrågor, städar gör de på andra turer.

I år är mottot ”Vi går för miljön” och baktanken är all miljö i stort begrepp som utsläpp av alla slag, oljud, och hur vi belastar miljön medvetet eller omedvetet. Viljan med marschen är att människor blir upplysta och medvetna om vad de själva kan göra för miljön. 

De senaste åren har marschen haft ca. 400 deltagare i åldrar från 10 år och upp till 85 år. Så för alla som bryr sig om miljön möt upp i Arguineguin den första mars, nu på Söndag. 

Sørg for godt skotøy, solbriller og eventuelt lue, sola er sterk i mars!

PROGRAM

Startsted: Parque Infantil nedenfor kjøpesenteret i Puerto Rico.

09.00 Salg av startkort, 18 euro og utdeling av 1 fl.vann.   09.50Åpning av marsjen.         

           10.00avg. Fjellruta.                                                                               10.15avg. Kystruta.

         11.30Pause Norskeplassen/Nydalen.                                              11.45 Marsjen forsetter.

13.45MÅL!Parque de Pino Seco- Arguineguin.

Mat og drikke til alle med startkort, pluss musikk, underholdning og loddsalg.

15.30avslutning og trekning.