Det danske charterselskapet Primera Air, som flyr for reisearrangøren Solreiser er satt i konkurs. Fra sin hjemmeside skriver flyselskapet; “På denne solfylte dagen sier vi farvel til dere alle”.

Både Primera Air Scandinavia som har base i Danmark og Primera Air Nordic med base i Lettland, vil i dag tirsdag begjære seg selv konkurs. Virksomheten legges ned fra og med midnatt.

Flyselskapet har vært i drift i 14 år, men har slitt veldig de to senere årene. Det mener de selv er årsaket av forsinket leveranse på sine nye Airbus fly, som har gitt dem uventede store kostnader i forhold til innleide fly og innstilte flyvninger.

Niklas Palm på Solresor sier at de nå konsentrerer seg om de gjester som skal ut og reise den nærmeste tiden. – Vi må finne gode løsninger for de som har booket sin ferie i nærmeste framtid, og ikke minst få hjem de ferierende vi har ute i verden, og som skal hjem på en trygg og god måte.

Moderselskapet Primera Travel Group har en omsetning på 3,1 milliarder kroner, og flyr årlig 300.000 ferierende fra hele Norden, i følge selskapets hjemmeside.