Just nu firar byn San Lorenzo (KARTA) sin årliga byfest som startade den 1/8

På torsdag den 9/8 är det Romeria och fest på torget och uppvärmning för det enorma fyrverkeri som festen är berömd för. I år kommer man att använda sig av 410 kilo krut till den stora smällen som startar kl.01.00 och varar ca 20minuter, men mycket koncentrerad och aktiva 20 minuter. På fyra olika platser i den lilla byn San Lorenzo har man byggt så kallade vulkaner dvs avfyrningsplatser för alla dessa fyrverkeripjäser .

Man räknar med att ca. 60.000 personer besöker San Lorenzo denna natt.  Om ni vill besöka detta jättefyrverkeri se till att vara uppe i byn tidigt innan man stänger vägarna in i byn Kl 23.00. Man kommer även se till att trafiken endast går enkelriktat innan start till byn och efter fyrverkeriet ut ur byn, det är många bilar som kör upp så utrusta er med tålamod om ni tar bilen

Men det finns alternativ till egen bil, bussbolaget ( guaguas municipales) har meddelat att de sätter upp 3000 platser till inför den stora festen ifrån Las Palmas stad (St. Catalina parken) in till centrum av byn San Lorenzo med start kl. 19.30 kör det fram och tillbaka till Kl. 02.30 natten till fredag. Det är utan tvekan det bästa alternativet om ni funderar på att besöka festligheterna.