I kveld, mandag 9.april lander Widerøe på Gran Canarias flyplass. Det norske flyselskapet Widerø har kjøpt et nytt fly i Brasil av typern Embraer E190-E2 som snart skal ut i fluftfart oppe i nord. På vei fra Brasil til Norge mellomlander de mandag kveld i Las Palmas. Representanter for presse og konsulat var tilstede da flyet som skal operere i Norge landet på Gran Canaria.

Det norske flyselskapet er første kunde som mottar Embraer E 190-E2 og dette ble naturligvis feiret på fabrikken i São José dos Campos, Brasil før avgang

Maskinen som Widerøe har bestilt er utstyrt med 114 passasjerseter i en og samme klasse. Med splitter nytt jetfly i flåten, kan Widerøe-passasjerene se frem til å kunne reise mye lenger og mer miljøvennlig – men med ørlite mindre benplass.

E190-E2 er brasilianske Embraers nyeste modell. Onsdag er Widerøe det første selskapet i verden som får flyet overlevert. Dette er også Widerøes aller første jetfly og det suverent største de noen gang har hatt.

På hver vinge sitter en Pratt & Whitney 1900G jetmotor med en diameter på 185 cm. Dette er faktisk 30 cm større enn motorene på SAS og Norwegians 737-maskiner, til tross for at Widerøe-flyet bare tar 60 prosent så mange passasjerer.

Målt mot tilsvarende fly i dag, vil Widerøes nyervervelse bruke 17 prosent mindre drivstoff, redusere utslippene, 20 prosent mindre støy og langt mindre behov for vedlikehold, lover produsenten.

Den første tiden vil jetflyet trafikkere ruter fra Bergen til Tromsø og Bodø, senere også til München og Hamburg. Widerøe skal også sette inn jetflyet mellom Torp og Trondheim.

Flyet utrustes med 2 seter på hver side av midtgangen, slik det også i dag er i Widerøes Dash-8. Kabinen er omtrent 25 cm bredere enn Dash-8.  I tillegg har flyene ordinært strømuttak til hvert sete, og Widerøe lover høyhastighets internett fra neste år.

Mandag morgen flyr en gruppe fra Widerøe og Embraer til Recife lenger nord i Brasil for å ordne med tollpapirene. Deretter går turen til Gran Canaria og videre til Aberdeen. Der skal maskinen få det siste av utstyr den trenger før den ankommer Norge 12. april og er klar for passasjertrafikk mellom Bergen og Tromsø fra 24. april.