jul 8, 2024

Flyforbindelsene til Gran Canaria øker i andre halvdel av 2024

Gran Canaria vil få en ny økning i antall flyforbindelser i andre halvdel av 2024, med 1 319 427 flyseter som tilbys av de ulike flyselskapene i månedene juli, august og september, og 1 447 876 flyseter i månedene oktober, november og desember, som er den første delen av vintersesongen på Gran Canaria.

Gran Canaria som turistdestinasjon gjør fortsatt fremskritt når det gjelder  tilgjengelig og adkomstmuligheter, til tross for allerde rekordstatistikker. Gran Canaria hadde 1 220 376 tilgjengelige flyseter mellom juli og september 2023, en økning på 8,12 %. Mellom oktober og desember 2023 fanns det 1 447 876 tilgjengelige flyseter. Denne sammenligningen fra år til år viser en økning på 11,94 % for starten av vintersesongen.

Foto: Antonio Rodriguez

Øyrådets turistsjef, Carlos Álamo, minnet om at flyselskapene planlegger antall seter basert på etterspørselen i respektive land, for å få kunder/gjester til å komme til Gran Canaria. Han påpekte også at ”det finnes fortsatt kapasitet, og vi er også det reisemålet på Kanariøyene der de besøkende blir lengst, med et årlig gjennomsnitt på nesten 13 dager. Dette gir en positiv effekt på reisemålets bærekraft, ettersom det kreves mindre frekvens på flyturer for å oppnå ønsket omsetning”.

”Akkurat nå har vi 86,62 % av hotellsengene booket for månedene juli til september, så vi er sikre på at vi kommer til å ha en omsetning i sommerperioden som overgår den fra året før. Vi jobber for å øke denne statistikken, ettersom vi forstår at det er sektorens prioritet og et sosialt krav, slik at produktiviteten og lønnsomheten i turistsektoren ikke lenger utelukkende er basert på antall besøkende, men også lengden på besøkene. I den forstand har vi klart å øke omsetningen hvert år, og for å være spesifikk, med 19% i første halvdel av dette året sammenlignet med det forrige”, kunngjør turistsjefen.