jun 21, 2024

Seks døde ombord
– 67 mennesker reddet av et Cruiceskip utenfor Kanariøyene

Cruiseskipet ”Insignia” ankommer Tenerife med 6 døde migranter og 67 overlevende Oljetankeren ”Philipp Oldendorff” fikk øye på den drivende cayucoen med mennesker om bord 440 miles (815 km) sør for Tenerife, og ga førstehjelp til de berørte.

Cruiseskipet ”Insignia” ankom i dag tidlig (fredag 21/6) rundt kl. 05.30 havnen i Santa Cruz på nordsiden av Tenerife med 67 overlevende migranter, som mannskapet på Cruiseskipet hadde klart å redde opp fra havet utenfor Kanariøyene. De hadde også med seg ytterligere 6 døde mennesker som ikke overlevde overfarten til Kanariøyene ombord i en trebåt; en såklat ”cayuco”. De som berget livet var 61 menn, 3 kvinner og 3 mindreårige barn, som alle kommer fra land sør for Sahara.
De reddete blir tatt hånd om av et stort medisinsk team bestående av ansatte fra Kanariøyenes beredskapstjeneste (SUC), primærhelsetjenesten og frivillige fra Røde Kors, med støtte fra det nasjonale politiet og Guardia Civil. Fire telt ble umiddelbart satt opp for å hjelpe de overlevende.

Det var oljetankeren ”Philipp Oldendorff” som først fikk øye på den drivende ”cayucoen” med mennesker ombord, 440 miles (815 km) sør for Tenerife. Cruiseskipet ”Insignia”, som var på vei fra Gambia til Tenerife ble umiddelbart omdirigert for å hjelpe disse menneskene på flukt.

I følge helsemyndighetene er tilstanden til fem av de reddede alvorlig, mens resten er i moderat eller lett tilstand.