dec 5, 2023

Utflukt på Gran Canaria med National Geographic

Reiselivsenheten National Geographic ønsker å få mer fokus på reiselivspakker basert på bærekraft på Gran Canaria. Nå utvider de sitt til Gàldar på nordsiden, men også til güimes og Santa Lucía de Tirajana på sørsiden av øya. På denne måten er Gran Canaria den eneste destinasjonen i Spania som vil være med i National Geographic Day Tours-tilbudet. National Geographic dagsturer følger de strenge kriteriene til Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Allerede for 10 år fikk National Geographic spørsmålet fra turistmyndighetene på Gran Canaria, og de ville være med å lansere spesielle utfluktsmål i første omgang rettet til nordiske turister. National Geographics partner i denne operasjonen i 2023 er TUI Nordic, som skal ha ansvaret for å tilby de nye heldags- og halvdagsutfluktene uavhengig av ferietype. Aktiviteter er spesielt utvalgt av National Geographic. Man vil ofte ha tilgang til områder som normalt er stengt for allmennheten og du vil ha med deg en ekspert på ulike felt, som arkeologi, marinbiologi, historie eller forskning.

En av utfluktene er en dagstur der man er med på å avsløre Guanchenes mysterier sammen med en arkeolog. Man får eksklusiv tilgang til et privat arkivrom på La Fortaleza-museet og beundre nyoppdagede relikvier.

Pedro skakar hand med Feijo

Man får utforske de nyeste arkeologiske funnene og guanchenes særegne mumifiseringsteknikker. De er så unike at en guanchemumie prydet forsiden av National Geographic i 2021.

Den andre utflukten går ut på å oppdage Gran Canarias sørlige hemmeligheter, en verden av røffe landskap, uberørt natur og tradisjonelle landsbyer, mens du fanger skjønnheten i bortgjemte raviner, majestetiske fjell, dramatiske klipper og bortgjemte landsbyer under veiledning av en National Geographic-utdannet fotoguide.

TUI og National Geographic utvider samarbeidet slik at alle kan komme inn og bestille turer, også de som ikke er på ferie med TUI. En del av inntektene går til den globale ideelle organisasjonen National Geographic Society. Disse midlene støtter National Geographic i arbeidet med å beskytte og belyse verden gjennom leting, forskning og utdanning. “Vi tar reisende til ekstraordinære steder, hvor de kan dra nytte av erfaringen og kunnskapen til våre National Geographic-opplærte guider. Opplevelser kan be om digitalt mens de reiser verden rundt,” sa Nancy Schumacher, senior visepresident og generaldirektør for National Geographic Expeditions .