Organisationen AirHelp, som är den mest ivriga organisationen när det gäller passagerares rättigheter gentemot flygbolagen, har nyligen presenterat sin lista över de flygplatser i världen som rekommmenderas mest av resenärerna. Rankingen bedöms dock av flera faktorer. Vid sidan av passagerarnas bedöming, tar man också hänsyn till punktlighet och utbud av restauranger, butiker etc. Listan har presenterats sedan 2015.

Bäst i världen iår blev Haneda flygplatsen i Tokyo, följd av Gilberto Freyre International Airport i Recife, Brasilien. Tokyo Narita hamnade på en tredje plats. Bland de tio bästa flygplatserna var alltså två i Tokyo, och hela fyra flygplatser i Brasilien. Ingen europeisk flygplats klassade in bland de tio bästa! Som nummer 12 klassificerade sig emellertid flygplatsen Barajas Adolfo Suarez i Madrid. Näst bästa flygplats i europa blev även det en i Spanien, närmare bestämt Bilbao.

Därefter får man leta längre ner i listan för att hitta nästa europeiska flygplats. Först på 49:e plats hittar vi den tredje klassificerade; Milan. Värst var det för Charleroi flygplatsen i  Belgien som rasade  från en 14:e plats i fjol till nummer 142 iår…
(Canarias7)

Haneda Flygplats Tokyo