Om ikke overraskende så er det en trist dag i reiselivsbransjen. Mange mennesker mister jobben, og mange mennesker på reisefot må finne seg andre alternativer for å komme hjem. Andre som har planlagt reiser framover, ikke minst til Gran Canaria får kansellert sine billetter. Norwegian har lovet å hjelpe til med reduserte billetter til de som er strandet på blant annet Gran Canaria, i den utstrekning de har kapasitet. Allerede i dag, onsdag vil de første reisende bli påvirket da Gran Canaria flyet FS1282 umiddelbart ble kansellert.

Avgångstavla på flygplatsen

Tirsdag kveld ble det klart at det kriserammede flyselskapet Flyr begjærer seg konkurs. Selskapet klarte ikke å få tak i nødvendig finansiering for å gå videre med sin redningsplan.

Alle selskapets flygninger blir kansellert og bestillinger stanset, opplyser Flyr.Minst 8000 skulle ha reist med Flyr den neste uken, skriver E24. Videre skriver E24 at til sammen skulle 29 flyvninger ankommet Gardermoen fra selskapet. 27 ganger skulle Flyr ha tatt av fra flyplassen. Det blir totalt 56 flyvninger som er avlyst fra onsdag 1. februar til tirsdag 7. februar.

De fleste av disse går til og fra spanske feriemål: Malaga, Alicante og Gran Canaria.

Avgångstavla på flygplatsen