Kommunen i San Bartolome de Tirajana har precis lagt ut på anbud service med solstolar och parasoll på stränderna i kommunen. Och kommunen ifråga är inte vilken som helst… omfattar San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas och Meloneras. Den/det företag som är intresserad är tvungen att lägga upp 5.554.236 euros för att åtminstone vara mer i auktionen. Då gäller det ett avtal på två år. Möjligheten finns för en förlängning i ytterligare ett år och då hamnar minimum siffran på 8,3 miljoner euros. Från början fanns ytterligare ett alternativ som innebar ett kontrakt på 4 år för 11,1 miljoner, men detta alternativ har nu tagits bort.

Det är alltså stora pengar som gäller när soltörstande nordeuropeer kommer till Gran Canaria.

Företaget som eventuellt är intresserat skall också ta på sig en arbetsstyrka på totalt 57 personer, vilket innebär 16 personer mer än det som finns idag. Det gamla kontraket som fortfarande gäller – eller ej – är från 2011. Nu hoppas man få igenom ett nytt kontrakt innan sommaren 2023.

Kommunen håller paralellt på att köpa in nya solstolar och parasoller. Hittills har man kontrakterat 1.400 nya stolar och 1.000 renoverade. Ännu har man inte fått någon att nappa på förnyandet av 1.350 parasoll, något som ligger ute till anbud på 338.971 euros.Men gamla och nya solstolar och parasoll kommer dessa stränder i en nära framtid att kunna erbjuda 4.473 solstolar och 2.494 parasoll.(Canarias7)