Offisielle tall viser at turistnæringen kunne fakturere 2000 millioner euro mer i 2022 enn i 2021 på tross av 4% nedgang i antall ankommende turister til øygruppen. Med det, mener man å ha kommet tilbake til “normalen” etter covid-pandemien.

Stranden i Puerto de Mogan

Reiselivssektoren på Kanariøyene vil avslutte 2022 med en omsetning på 19.000 millioner euro, 2.000 millioner mer enn i 2019, det siste året før pandemien brøt ut, selv om antall besøkende vil være 4 % mindre enn den gang, ifølge beregninger av det regionale reiselivsrådet.

De gode resultatene står spanske turister fra fastlandet for, sammen med det franske-, belgiske– og italienske markedet. Det har også vært god respons fra det tyske turistmarkedet opplyses det. Den oppdemte etterspørselen og reiselysten hos folk, sammen med den gode posisjoneringen av Kanariøyenes turistdestinasjoner har man valgt å oppgi som grunn for oppgangen i markedet.

Rapporten advarer om at gitt denne utviklingen, er det på tide å bevege seg mot “en reiselivsmodell i balanse med sosial-  og miljømessig bærekraft og med størst avkastning og fokus på velstand for de kanariske innbyggerne”. Dette krever “optimal politisk ledelse i samarbeid med den private sektoren. Til dette formål skal det være avsatt 332,8 millioner euro fra EUs neste generasjonsfond planlagt for Kanariøyene for perioden 2021-2026.

Amadores stranden