Som eneste skandinaviske medium hadde Dag&Natt gleden av å møte Sveriges ambassadør Teppo Tauriainen under hans første besøk til Kanariøyene. I felleskap med Sveriges konsul Dunia Cubas Diaz besøkte Teppo Tauriainen flere svenske institusjoner både på Tenerife og Gran Canaria. Presidenten i det kanariske parlamentet Gustavo Matos tok også imot Sveriges ambassadør og Sveriges honnør konsul. Under møtet ble det snakket om de historiske båndene som knytter Sverige og Kanariøyene sammen. Like viktig er det store antall svensker som hvert år besøker Kanariøyene som som utgjør en stor og viktig del av den turismen som er selve næringsgrunnlaget for øygruppen.

Teppo Tauriainens besøk ble avsluttet med en minnesmarkering av svensken Erik Ragnar Sventenius i den botaniske hagen Jardìn Botànico Viera Y Clavijo, i forbindelse med at det er det 70 år siden den svenske botanikeren grunnla den vakre, botaniske trägården på Gran Canaria.

Teppo Tauriainen

Ambassadør Teppo Tauriainen fikk også under sitt besøk anledningen til å dele ut en tapperhetspris til to svensker som tidligere under sitt ferieopphold på Gran Canaria hindret en tysk kvinne fra å bli drept. Spanske myndigheter ville gi svenskene en utmerkelse for at de raskt grep inn i det som viste seg å være vold i nære relasjoner. Kvinnen ble skadet men overlevde.

Ambassadør Teppo Tauriainen påpeker at han har en lang og nær relasjon til Spania, selv om han overtok som ambassadør så sent som i 2019 eller Lars-Hjalmar Wide. Teppo Tauriainen har vært ansatt i utenriksforvaltningen i 30 år, der han har hatt ulike tjenester og oppdrag både utenlands og i Stockholm.

Under hans studietid var han i Spania i to omganger for å studere spansk, og hadde også en praktikant jobb på et svensk firma i Madrid på midten av 80-tallet. Etter det har han besøkt Spania regelmessig. Men dette var altså hans først besøk på Kanariøyene, men ikke desto mer interessant av den grunn, forsikret han. Nå vil han ta med seg det han har lært gjennom sitt møte med svenske institusjoner og deres erfaringer på godt og vondt. Hans forhåpning er å skape bedre relasjoner og ikke minst å kunne utveksle et bredere samarbeid og utveksling på områder der svensk næringsliv kan spille en større rolle.