Ulike regioner i Spania har innført restriksjoner på noen av de mest populære naturattraksjonene, i et forsøk på å stoppe overbefolkning og fremme bærekraftig turisme.

I løpet av de siste tjue årene har turisme i nasjonalparker av Spania vokste med 77 prosent. Besøkstallene har steget siden Covid-19 av både internasjonale og lokale turister til opptil 16 millioner besøkende i året. Flere og flere foretrekker å reise til naturreservater, vekk fra storbyenes kjas og mas. Det økte turisttallet utgjør en trussel mot naturen i form av erosjon, overbefolkning og overtramp av plantearter.

Steder med maksimalt antall besøkende er stranden av Som Catedrais in Galicia, kjent for sine slående fjellformasjoner; Teide, det høyeste fjellet i Spania; og Donana nasjonalpark, et av Europas viktigste våtmarker.

Kanariøyene

Med nesten 15 millioner besøkende i året, er det det Teide nasjonalpark på Tenerife en av de mest populære i Spania. Det er satt inn restriksjoner på den siste løypestrekningen til toppen av Teide-fjellet, og tillater bare 200 mennesker per dag. Grenser er også innført i Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote ved å få besøkende til å betale for inngang, mens på La Gomera er antall kjøretøy som kan få tilgang til laurbærskogene begrenset. På Gran Canaria har Maspalomas-stranden forbudte områder for å beskytte naturreservatet til sanddynene, mens på Fuerteventura er det kun et visst antall som kan besøke den lille øya Lobos per dag.

Balancones på dynorna

Eva fra freestyletraveling.com på toppen av Spanias høyeste fjell; Teide