Las Palmas, havnebyen med vidåpne dører ut mot Atlanterhavet har gjennom alle tider vært en viktig anløpshavn for båter på vei til Amerika. Dette markeres gjennom “høstens vakreste eventyr”, som for Las Palmas del innebærer at småbåthavnen fylles opp med hvite seilbåter prydet med flagg fra hele Europa, og et mylder av mannskap i alle aldre. November er nemlig måneden for havseiling og kryssing av Atlanteren over til Amerika. ARC, Atlantic Rally for Cruisers, er et havregatta som ved to avganger hvert år seiler mot Santa Lucia og Granada i Karibien.

Arc Rally

ARC-regattan gir byen et spennende, flerfarget bilde da båter som har seilt til Las Palmas ligger i havn, side ved side i flere uker før de begir seg avgårde og ut på det åpne hav.

Havnen er fylt med lystbåter, deres mannskap som ofte består av familier og vennegjenger har alle det samme målet for øyet. De skal kose seg sammen, stifte nye bekjentskaper, gi hverandre råd og veiledning mens de lader opp for selve regattaen. Over 200 seilbåter ligger til havn. I helgene er det en fryd å nyte den maritime og sportslige atmosfæren som råder. Stemningen er upåklandelig og innbyr gjerne til en spasertur ned til marinaen eller også gjennom byens kystpromenade mot det historiske området San Cristobal som har et stort utvalg av spisesteder som tilbyr sjømat og typiske tapasretter.

Når sommeren er over, blir fokuset igjen flyttet til de nordvendte strendene, Las Canteras og El Confital i Las Palmas; det perfekte stedet for surfing og bodyboarding. Hit kommer tusenvis av entusiaster som har som mål å fange de skummende bølgene ved La Cìcer, Los Muellitos, El Lloret eller El Confital. Slik er Las Palmas på høsten; en vakker havneby med vidåpne dører mot havet!

Red. anm: Den 20 november på morgonen går startskottet för den stora regattan med ca. 240 båtar som deltar. I söndags den 6 november gick den lilla starten med 90 båtar.