Kanarisk TV, (Televisión Canaria) har premiere på den første sesongen av ”Ambassadører fra Kanariøyene” (Embajadores de Canarias por el mundo). Et underholdningsprogram som sendes hver mandag klokken 22.20 og viser livene til kanariere som har flyttet fra øygruppen. De tar likevel  med seg sin egenart, den kanariske måten å se livet på,  og til syvende og sist kjærligheten til Kanariøyene, dit hvor de for tilfellet bor. Vi får møte dem i det landet de har flyttet til, og høre litt om hvordan de har tilpasset seg.

Hovedpersonene i tv-serien har også noe til felles: uansett hvor lenge de har vært borte fra Kanariøyene, snakker de varmt og med stolthet om sin opprinnelse. De påvirker også miljøet rundt seg ved sin særegne, kanariske måte å være på. Og vi får også smake litt på omgivelsene dit de har flyttet, og om grunnen til at  de har flyttet. I denne sesongen av “Embajadores de Canarias por el mundo” har kanarisk TV besøkt mer enn 30 byer og  i alt 21 land. Vi får treffe en olympisk medaljevinner fra Kanariøyene som bor i Amerika, en kanarisk vitenskapsmann som jobber i  Europas

Programlederen Kevin Gutiérrez

Programlederen Kevin Gutiérrez Jiménez, med Norges visekonsul på Gran Canaria, Lis-Ann Sylling til høyre på bildet. 

største forskningssenter, en kanarisk importør av bygg- og sanitetsprodukter i Karibien, en kanarisk kinematograf i Sør-Korea, en kanarisk sjef for vedlikehold av motorveier i USA, og sist men ikke minst en kanarisk mann med norske røtter som bor og lever i Oslo. Han heter Jan Gonzalez og er sønn av Kari  Magnussen som jobbet med regnskap i Sjømannskirken på Gran Canaria før hun dessverre gikk bort for noen få år siden. Programmet med Jan Gonzalez fra Oslo er ventet å bli sendt den 12.desember i år.

Premieren i denne serien gikk ikke upåaktet hen. Representanter for mediabransjen, konsulater , politikere og folk i showbiz var tilstede i kinosalen på CC Las Arenas på presentasjonen og premieren av denne populære Tv-serien. Tilstede var selvfølgelig produksjonsselskapet Bola8procucciones og den populære programlederen Kevin Gutiérrez Jiménez fra Santa Lucia.

Ambajadores