Idag träder en ny lag i kraft med flera energibesparande åtgärder som måste uppfyllas av företag och institutioner i hela Spanien.

Denna lag har kritiserats och debatterats frisk under senaste veckan och flera av Spaniens provinser skall anmäla denna nya lag till konstitutionsdomstolen då de menar att den bryter emot konstitutionen. De kommer heller inte att uppfylla alla punkter i denna lag säger flera av ledare i olika provinser.

Den kanske mest diskuterade åtgärden är att from idag måste alla affärslokaler höja temperaturen på sina Airconditions agregat till 27 grader och de får inte sänka temperaturen under detta. De måste även släcka alla skyltfönster kl. 22.00. Även monument och officiella byggnader måste släcka ner. I lagen finns dock en massa olika undantag beroende på arbetsmiljön, det finns vissa yrken och lokaler som skyddas av arbetslagen där det är stipulerat en lägre temperatur.

Kanarieörna kommer enligt dess president att följa de besparande åtgärderna så from ikväll släcker bland annat Las Palmas stad sina monument och byggnader. Så om ni ser att det släcks ner så är det inte strömavbrott.
(Canarias7)

Vaccinering