Svensk SwimRun konkurranse starter i San Agustin på søndag

SwimRun er en sportsgren som kombinerer svømming og løping gjentatte omganger, naturlig nok til lands og vanns. I tillegg skal du både svømme og løpe med de samme klærne. Svømmer du med finner og våtdrakt, må du også løpe med det samme antrekket. SwimRun er en disiplin som de senere 3-4 årene har blitt veldig populær.

Swimrun GC 2021.

Opprinnelig kommer denne sportsgrenen fra Stockholm og Sverige. Takket være en hotelleier som ville utfordre seg selv og sine venner. Men det var ikke før i 2006 som dette initiativet ble en konkurranseform, i Ötillö i Sverige.

Söndag 5 juni, skal SwimRun arrangeres for første gang med start i San Agustin på Gran Canaria. Stranden Las Burras blir arena for den første svømme etappen, mens man løper på strandpromenaden, mot Maspalomas og utfører 2 svømme etapper til på veien før man løper langs sanddynene, der fjerde og siste svømme etappe ligger før man når målområdet som ligger ved Fyrtårnet i Maspalomas.

Under arrangementet vil man naturligvis oppleve at det er satt opp en del sperringer fra myndighetenes side, men det skal likevel ikke være noe problem å nærme seg til fots for de som ønsker å være tilskuere. Totalt skal de svømmes og løpes 10,62 kilometer.

Søndag 5. Juni 2022 med start kl. 10.30

Swimrun GC 2021.