Staden Las Palmas fyller 544 år och det firas. Med start den 3 juni på torget Santa Ana i Vegueta – gamla stan – kommer sedan staden att fyllas med ett 50 tal olika arrangemang fram till avslutningen den 26 juni.

Efter två år med inställda arrangemang förväntar man sig ett stort intresse för många av arrangemangen. Det mest populära är fyrverkeriet på natten mellan 23-24 juni (San Juan), det vill säga motsvarigheten till midsommar i Sverige eller Sankt Hans i Norge.

Långt över 100.000 personer väntas till Canteras stranden, där man i år skjuter upp fyrverkerier från två olika platser samtidigt för att alla skall kunna delta. Detsamma gäller med olika konserter med kända artisger.

Hela programmet finns att studera på www.lpacultura.es och här finner ni program

Las Palmas är huvudstad på Gran Canaria och här finner vi också den kanariska regeringen, som delar sin närvaro mellan Las Palmas och Santa Cruz de Tenerife. Från Las Palmas styrs också provinsen med samma namn och som omfattar öarna Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote. Las Palmas har 378.675 invånare – siffror från 2021.
(Canarias7)

Antik bid Las Palmas