Som vi skrivit om tidigare så ser det ut som om kanarier och spanjorer kommer att röra på sig mycket under kommande påskhelg. Efter att ha varit ”instängda” i två år, verkar nu en stor del av befolkningen vilja komma ut igen!

Som ett resultat av detta informerar nu hyrbilsföreningen på Kanarieöarna om att det kommer att bli svårt, eller omöjligt, att få tag på en hyrbil för de som inte redan har en reservation.

På öarna finns det ungefär 300 företag som ägnar sig åt uthyrning av bilar. Dessa gick igenom ett riktigt stålbad i och med pandemins intrång. Antalet befintliga hyrbilar uppgick under den sämsta tiden till cirka 22.000 fordon.

I och med att turismen återhämtat sig har också hyrbilsföretagen börjat bygga upp sina flottor igen. Vid jul och nyår 2021 var antalet tillgängliga fordon 35.000, något som fortsatt att öka sedan dess. Inför påsken erbjuder företagen cirka 50.000 bilar. Något som alltså inte är tillräckligt.

Ansvariga inom hyrbilsföreningen menar att antalet hyrbilar på öarna bör uppgå till cirka 65.000 för att tillgängligheten skall vara bra för de som besöker öarna.

Bristen på hyrbilar gör också att priserna skjuter i höjden. Ett veckopris på 200 – 220 euros kommer att anses vara normalt. Detta skall jämföras på priserna före pandemin som då låg på cirka 125 – 135 euros per vecka.
(Canarias7)

Biluthyrningskontor