Sjukvården på den södra delen av ön har fått en generös budget som gäller under åren fram till 2025. Totalt har myndigheterna avsatt 19,1 miljoner euros för förbättringar av den primärvård som ges på de olika ”centros de salud” som finns på de södra delarna av ön.

Bland annat avser man att kraftigt bygga ut sjukhuset i Maspalomas. Där har kommunen erbjudit hälsomyndigheterna en tomt som angränsar till det nuvarande centret. Myndigheterna utarbetar för närvarande en plan för hur man skall gå vidare.

En bättre utbyggd mentalvård står också på programmet, där man har för avsikt att skapa två olika enheter, en för personer under 18år och en för äldre personer.

De olika vårdcentralerna på de södra delarna av ön ger service till cirka 420.000 personer plus den relativt stora delen turister som använder sig av den allmäna vården.

På Gran Canaria sker annars sjukhusvården på något av de två sjukhusen i Las Palmas. Sjukhuset Insular tar vanligvis hand om patienterna som kommer från den södra delen av ön.
(MaspalomasAhora)

Dsitriktsläkaren Maspalomas