Regionalflygbolaget Binter firar sina 33 år idag, lördag. Bolaget som till att börja var en del av det ”statliga” flygbolaget Iberia, blev helt och hållet kanariskt år 2002, då en grupp företagare på öarna köpte bolaget.

Binter har under åren utvecklats kraftigt. Från att enbart ha ägnat sig åt regionaltrafiken mellan de kanariska öarna från början, så trafikerar man såväl nationella som intenationella flygplatser numera.

Amadores

Satsningen på internationella flygningar startades 2005 och sedan 2018 flyger man också direkt till ett antal nationella flygplatser.

Idag flyger man bland annat till 7 olika destinationer i Afrika, och 6 destinationer i Europa.

Linjenätet i Spanien omfattar 11 olika destinationer, utan att ta med eventuella nyheter inför sommaren 2022 som fortfarande inte presenterats.

Flottan består till största delen av turboproppflyg av modellen ATR-72. Just till 33 årsdagen inkorporeras ytterligare en ny maskin av denna typen -600, vilket gör att bolaget använder sig av 19 ATR flyg för tillfället. Ytterligare fem flyg är på gång.

Dessutom använder man sig av fem Embraer E195-E2, jetflyg som täcker de längre flygningarna till spanska fastlandet och till övriga Europa.

Den 17 april i år, det vill säga påskdagen, kommer företaget att slå tidigare rekord, då man enligt planerna kommer att genomföra 263 flygningar denna dag.
(Canarias7)

Amadores stranden