Det kan tyckas som om pandemin, äntligen, hamnat lite i skymundan i media. Dessvärre till stor del på grund av kriget som ryssarna startat i Ukraina.

Flera beslut på kanarisk regeringsnivå understryker att man, tills vidare, kan se lite lättare på riskerna med covid smittan.

Först och främst så beslöt man igår, som vi tidigare skrivit om, att alla de regionala restriktioner som funnits nu tas bort. Detta från midnatt i natt, fredag. Kvarstår kravet på ansiktsmask inomhus. Denna restriktion måste tas bort av de centrala hälsovårdsmyndigheterna i Madrid.

Ett annat tecken på lättnad är att de kanariska myndigheterna nu slutat att rapportera antalet smittade varje dag. Nu sker denna rapportering endast tisdagar och fredagar.

För tillfället finns det 15.448 personer som är smittade av coronasmittan på Kanarieöarna. Men endast 184 av dessa är så pass sjuka att de kräver sjukhusvård. Totalt 19 personer befinner sig just nu på intensivvårdsavdelningarna runt om på ögruppen, medan 165 personer är inlagda på vanlig avdelning på sjukhusen.
(Canarias7)

Mötesbord