En man i staden Telde på Gran Canaria, har omhändertagits av polisen efter det att man kommit på honom att föda och ha hand om totalt 53 olika, skyddade och farliga/giftiga, djur i sitt hem.

Det handlar om olika typer av djur som härstammar från Amerika, Afrika, Asien och Oceanien. Många är klassade som utrotningshotade.

Hemmet var utrustat för att kunna ta hand om dessa djur, vilket skapat en fara för andra personer då hemmet var beläget i ett område med bostäder.

Undersökningen påbörjades i slutet av 2021 då man fick information om fallet. Efter att ha kunnat kostatera en stor cayman på taket när man flög ovanför med en dron. Mannen sägs ha tillräckligt kunskap när det gäller att hantera reptiler och giftiga och farliga djur.

De omhändertagna djuren har förts till ”Cocodrilo Park” på sydöstra delen av ön för skötsel fram till dess man beslutar om vad som skall göras.

Det handlar om ett av de största privata samlingar av farliga och giftiga djur i Europa, där 12 av de omhändertagna djuren är giftiga nog att dräpa personer.
(Canarias7)

Vaccinering