Turismen på Gran Canaria har varit väldigt hårt drabbad av pandemin. Och fortfarande är det egentligen pandemin som fortsätter att styra förändringarna, oavsett om det blir åt rätt eller fel håll. En förbättring, typ den vi kan se nu, gör att turismen kommer att återhämta sig, medan en ny försämring för oss tillbaka till ruta ett igen.

Spanien har nu ändrat reglerna för brittiska ungdomar, vilket gör att de kan komma in i Spanien med en PCR test istället för dubbel vaccinering som var fallet innan. Det var i praktiken omöjligt för dessa ungdomar att ha dubbel vaccinering, varför all typ av familjeresa till Spanien omöjliggjordes.

Den sjunkande smittotakten gör också att representanter från turistbranschen ser positivt på framtiden. Man uppger att ökningen av antalet bokningar kommer att märkas redan i slutet av februari, men framför allt i mars.

Men allt som glimmar är inte guld… En invasion från ryskt håll i Ukraina skulle med säkerhet lägga en viss sorti över resandet. Ökade priser är en annan fara, oavsett om de är direkt eller indirekt relaterade till resan. Dessutom avslutas Kanarieöarnas högsäsong i och med påsk, och då sätter en betydligt tuffare konkurrens igång med alla länder kring Medelhavet som öppnar.

Men just nu ser det relativt positivt ut…
(Canarias7)

Ankommande