Mogán kommune pusser opp og forskjønner inngangs partiet langs GC-500 på vei inn i Arguineguín

Mogáns bystyre har i noen uker utført landskapsarbeid på de anlagte områdene som går langs sidene av veien GC-500, ved inngangen til Arguineguín. Prosjektet, som forventes å vare i seks måneder, vil ikke bare forbedre den visuelle estetikken i området, men vil også hylle håndverksfiske gjennom ulike typer dekor og plantearter som vil simulere havets bølger, sammen med to båter som dekorative skulpturer.

Bild vid vägkanten

Rådmannen for park- og hageanlegg, Víctor Gutiérrez, forklarte under sitt besøk på arbeidsplassen at jobben utføres av selskapet Urbaser som har en fungerende kontrakt med kommunen når det gjelder alt slikt arbeid.. Det handler derfor ikke om noen ny investering, eller tilleggsutgift for kommunen.

-“Vi fortsetter på den linjen som Regjeringsgruppen har framlagt for oss når det gjelder å forbedre estetikken i det offentlige rom rundt om i kommunen. Det være seg rundkjøringer,

parker og innfarter slik vi har gjort den senere tiden”, melder ordføreren. Hun ønsker også å

presisere at dette er et interessant prosjekt som i tillegg til det estetiske vil fremheve ”håndverksfiske”, en lang tradisjon som markerer historie og kultur i denne kommunen, spesielt for byen Arguineguín og Playa de Mogán, sier hun.

Forbedringen skal gjøres i blomsterbedene som flankerer GC-500, fra steinmonumentet som ønsker velkommen til kommunen ved høyden av David Jiménez Silva Sports Complex. En liten del av arbeidet  kan allerede sees, og det er forventet at det om seks måneder vil alt stå klart.

– «Det er veldig viktig å få ryddet opp ved inngangen til Mogán kommune, og generelt pynte opp i området. Det er vårt presentasjon til de som ønsker å besøke oss, men også til innbyggerne selv, som skal føle seg komfortable og stolte over hvordan kommunen deres ser ut, påpekter Gutiérrez.

For å oppnå den visuelle effekten av bølgene vil det brukes ulike materialer, som fjellsand, rød picón sammen med en grå variant i gropene for å skape kontrast, samt plantearter som passer den lokale klimasonen. Spesielt vil Espinas de Cristo, Oleanders og Dvergbugavillaer og palmer plantes. Til dette kommer flyttingen av den eksisterende fiskebåten kalt ”La Capitana” og innlemmelsen av en annen, en felucca.

I tillegg har bystyret nok en gang bedt Cabildo de Gran Canaria (øyrådet) om å belyse denne delen av veien, siden det ligger under deres ansvarsområde.
(Kilde: Ayuntamiento de Mogán)
Många kommuner passar på att försköna sina områden se: Grönt & Skönt i San Agustín

Ritning över resultatet