Precis som vi kan läsa i skandinaviska medier så belyser idag, onsdag, en artikel i Canarias7, den positivism som finns inom turismen på öarna.

Efter att inte ha uppnått vad man trodde under januari och februari, ser det ut som om många hotell kommer att fyllas upp från och med mars – om inte tidigare.

En av anledningarna är förstås att många länder nu drar ner, eller tar bort helt, de restriktioner som begränsat såväl möjlighet som lust att resa. England, som är en stor marknad för Kanarieöarna tar bort kravet på annan testning än covid passet från och med fredag.

Nu återstår det för Spanien att ändra sina inreseregler så att barn mellan 12-17 år inte behöver ha dubbel vaccinering, vilket tydligen är omöjligt för brittiska ungdomar. Från initierade källor på Kanarieöarna förväntar man sig denna förändring inom några dagar i Spanien.

Från researrangörernas håll kommer bara positiva besked. TUI gick ut igår och sa att man förväntade sig en ”stark” sommar 2022, och många andra ger positiva besked om bokningsingången redan från mitten av februari.
(Canarias7)

Turister på dynorna