Företaget som drivit stranden i Puerto Rico, med uthyrning av solstolar, parasoll, städning, toaletter och ett par strandbarer, fick sitt kontrakt uppsagt den 25 november i fjol. Två månader fick man på sig att avlägsna allt, inklusive de två strandbarerna.

Som vi tidigare skrivit om så slutade detta med att företaget i fråga, Puerto Rico S.A., som drivit stranden sedan 1972, avlägsnade alla solstolar och parasoll omedelbart. Detta gjorde att besökare i Puerto Rico fann den populära stranden utan någon som helst service, precis när högsäsongen påbörjades.

I övermorgon, löper den nämnda två månaders perioden ut… Enligt borgmästaren i Mogan kommer emellertid det statliga organet ”Costas”, som varit enheten som krävt avlägsnandet av Puerto Rico S.A., att föreslå att samma företag fortsätter att driva stranden, ”tills vidare”.

Puerto Rico S.A. säger sig också villig att göra detta, förutsatt att man får ett skriftligt ok från ”Costas”, något som hittills inte kunnat konfirmeras… Fortfarande pågår också flera rättsliga processer i domstolarna…

Låt oss hoppas att allt detta löser sig utan att besökare blir lidande (Dag&Natt anm)
(Canarias7)

Strand Puerto Rico