Det är dags att ta sig upp i bergen på Gran Canaria för att uppleva och njuta av den mycket vackra mandelblomningen. Enligt borgmästaren i staden Tejeda, för övrigt utnämnd till en av Spaniens vackraste byar, så är det nu ett bra tillfälle att se blommingen. Alla mandelträd blommar inte samtidigt, varför upplevelsen kan njutas under någon vecka nu.

Denna vackra tid, med blomning i färger från grönt till vitt och rosa, har traditionellt givit upphov till olika fester som firats, framför allt i Tejeda och i byn Valsequillo. I fjol ställdes festligheterna in på grund av pandemin, och samma sak sker i år, då det höga antalet smittade inte inbjuder till att skapa folksamlingar.

Trist, då dessa fester är mycket populära och brukar firas av tusentals människor, men samtidigt nödvändigt såsom situationen ser ut nu, avslutar borgmästaren.

Mandelträd i blom

Han bjuder dock samtidigt in alla invånare och besökare på Gran Canaria att passa på tillfället att privat besöka de högre belägna regionerna på ön, där färgspelet är i full gång.
(Canarias7)

Tejeda by

Tejeda by

Mandel kvist i Blom
Vägskylt med blomning