Vi har kunnat konstatera ett ovanligt och lite konstigt väder de senaste dagarna på Kanarieöarna. Redan i fredags eftermiddag drog ”calima” (sand och dammpartiklar från Sahara öknen) in mycket snabbt över Gran Canaria. Caliman var tämligen kraftig. När calima drar in över öarna är det vanligt att den blir kvar under cirka 3 dagar. Men i lördags morse sken solen igen. Visst kunde man ana calima i diset, men borta var den kraftiga, gulbruna caliman…. Fram till eftermiddagen, då den ånyo drog in över ön. Samma sak skedde söndag, då förmiddagen och en bit in på eftermiddagen var väldigt fin. Något som sedan ersattes av kraftig calima! Under natten kom så regnet, som i och för sig hjälpte till att få bukt med sand och damm i atmosfären, men som samtidigt drog med sig kall luft in över öarna,

Under dagen idag, måndag, har bland annat flygplatsen på norra Tenerife varit utsatt för inställda flyg och förseningar.

Regnet kan komma att fortsätta under natten. Vindarna är kraftiga till mycket kraftiga på sina håll och vågorna går höga runt ön.
(Canarias7)

Vaccinering