Under väldigt lång tid har Spanien, eller åtminstone Kanarieöarna, varit väldigt traditionella när det gäller de olika perioderna när man genomfört rean/salg i butiksnätet. Till den grad att det, fram till för bara några år sedan, var lagstiftat när dessa kampanjer fick genomföras och under hur lång tid.

I och med liberaliseringen har därför startskottet för dessa rean/salg förändrats. Men fortfarande följer många av de stora kedjorna, likt de mindre butikerna, de traditionella datumen. Detta innebär att jul/nyår/trettondagsrean startar idag, fredag den 7 januari.

Enligt en artikel i tidningen ”Canarias7” så har julhandeln varit mycket bra. Man har nått upp till nivåer som gällde före pandemins utbrott. De branscher som lidit mest har varit kläder och skor, som givetvis hämmats av restriktioner och inställda tillställningar över nyår. Man artikeln tyder på att butiksinnehavarna är mycket positiva inför rea/salgs starten idag.

Rabatterna som gäller från idag kommer att vara cirka 50%.

Trängseln i butikerna under dagen och helgen är nästan garanterad då dessa populära prissänkningar lockar mycket folk. Dessutom skall man komma ihåg att ”julafton” för de flesta spanjorerna var igår, på trettondagen, vilket gör att alla som har för avsikt att byta de gåvor de fick kommer att blandas med prisjägarna.
(Canarias7)

Skyltfönster rea skylt
Händer med rea skyltar