Söndag den 2 januari är det dags för de första fotbollsmatcherna i första och andra divisionen för året 2022.

För kanarisk fotboll börjar året med en riktig klassiker. Det är matchen mellan Tenerife och Las Palmas. Matchen spelas på söndag 21.30 kanarisk tid på stadion Heliodoro Rodriguez i Santa Cruz på Tenerife.

Amadores

Sist de bägge lagen möttes var den 16 oktober 2021 då matchen spelades i Las Palmas. Resultatet blev då 2-1 till hemmalaget Las Palmas.

Men Tenerife gör det bättre i andra divisionen där man just nu innehar en tredjeplats med 38 poäng, bara en poäng efter tvåan i serien. De två första lagen går automatiskt upp till första divisionen, eller La Liga.

Las Palmas började säsongen starkt, men har fallit tillbaka under den senaste perioden. Just nu på sjunde plats med 31 poäng.  Vid sidan av derby spänningen är alltså bägge lagen i stort behov av att vinna!

Den spanska regeringen har precis sänkt antal åskådare som får komma in på de olika arenorna runt om i landet. Tidigare kunde man fylla upp läktarna till 100%, något som nu sänkts till 75%. Detta beroende på den ökande smittan i landet.

Och smittan skapar också väldigt stora problem för de olika fotbollslagen. Efter julsemestern som spelarna haft, så rapporteras väldigt många spelare vara drabbade. I en artikel idag, torsdag, kunde vi läsa att över 100 spelare i första och andra divisionen får stå över kommande match/matcher på grund av smittan.
(Canarias7)

Derby