För 16:e året i rad har nu julkrubban på Las Canteras stranden öppnat för allmänheten. Krubban kan (och bör, D&N anm.) besökas sju dagar i veckan fram till den sjunde januari. Öppettiderna är från 10.00 – 22.00 alla dagar utom julafton, nyårsafton och trettondagsafton då man stänger klockan 20.00.

Julkrubban är skapad av tonvis av sand på stranden och är verkligen ett konstverk att skåda. I år uppbyggd av åtta olika ”stationer” varav sex av dem relaterar till Jesu födelse och den tid vi går in i nu. De andra två stationerna är dedikerade åt vulkanutbrottet på den kanariska ön La Palma.

Totalt har mer än tio artister från åtta olika länder varit med att skulpterat julkrubban. Bland artisterna finner vi kanarier, kanadensare, fransmän, amerikaner, portugiser, nederländare, irländare och en skulptör från Litauen.

Det är inte nödvändigt att boka tid, men man håller kontrollen på antalet besökare för att undvika att skapa en smittofälla. Munbind måste användas.

Dricks kan lämnas kontant eller elektroniskt och de intäkter man får in går till de olika matsalar i staden som hjälper de mest utsatta.
(Canarias7)

Vaccinering