Den kanariska regeringen möts under dagen för att diskutera olika lösningar för att begränsa den något stigande tendensen när det gäller coronavirussmittan.

Precis som i andra länder och i andra regioner i landet är den första lösningen som diskuteras huruvida man skall begära ett vaccinationspass (eller en negativ test) för att komma in på barer, restauranger och på nattlivet.

Galicien, regionen som ligger norr om Portugal på det spanska fastlandet har redan infört detta krav.

På Kanarieöarna gjordes ett försök att införa det i höstas, men man fick nobben av högsta domstolen på öarna och tvingades dra tillbaka beslutet. Nu på senare tid har emellertid den högsta domstolen i landet uttalat sig positivt om ett dylikt införande, varför det är troligt att man gör ett nytt försök.

En annan lösning man tittar på för att återiföra är ett krav på vaccinationspass eller negativ test för att kunna checka in på hotell och lägenheter på öarna. Detta krav fanns under cirka ett års tid, men slopades för ett par månader sedan. Det framgår inte i artikeln i Canarias7 om detta kommer att gälla den lokala och inhemska turismen också. Det kan tyckas onödigt att dels behöva visa upp passet vid ankomsten till flygplatsen för att sen göra det igen vid incheckning.

Vi lär få ett svar under dagen.
(Canarias7)

Covid pass Restuaranger