Grupper med lust att bråka har på senare tid drabbat samman kring köpcentret Plaza i centrala delen av Playa del Ingles. Enligt tidningarna handlar det om grupper av ungdomar från södra Gran Canaria och andra grupper med ungdomar från Marocko, som träffas för att bråka.

Senast natten mellan lördag och söndag skadades två personer när slagsmål med trasiga flaskor och knivar inleddes i området. Bägge personerna uppvisade skärsår på hals och i ansikte.

Tydligen träffas nämnda grupper ute på parkeringsplatser i området där de har med sig stora mängder alkohol. De har även med sig stora, egna musikanläggningar för att anordna sina egna fester. Efter intag av stora mängder alkohol spårar det ut och bråk bryter ut.

Vid vissa tillfällen har dessa fester också urartat i biltävlingar i området, som orsakat skador på egendomar i området.

Företagare i området och turistorganisationer kräver nu en större polisinsats i området för att få slut på dessa händelser.

Vid sidan av de skador som nämnts så bryr man sig inte heller om de restriktioner och de skydd som gäller för att skydda sig och andra mot coronavirussmitta.
(Canarias7)

Shoppingcenter Plaza