Detta är ett tema som vi skulle kunna skriva om dagligen, men väljer att bara ta upp det med jämna mellanrum. Den strida strömmen av flyktingar fortsätter att ankomma till de olika kanarieöarna. Av förståeliga skäl är det främst Lanzarote, Fuerteventura och Gran Canaria som drabbas, då de ligger närmast den afrikanska kusten.

Under natten till lördagen omhändertog kustbevakningen totalt 179 flyktingar i vattnen kring de kanariska öarna. Dessa ankom i tre olika farkoster.

Den första lokaliserades av ett spaningsflyg varpå en av kustbevakningens fartyg gav sig ut till undsättning. Ombord fanns 59 personer som alla fördes till hamnen i Gran Tarajal på Fuerteventura.

Samma spaningsflyg upptäckte lite senare en gummibåt med 56 personer ombord. Även dessa omhändertogs av ett av kustbevakningens fartyg, varpå de fördes till hamnen i Puerto del Rosario, också det på Fuerteventura.

Tidigt i morse upptäckte Guardia Civil en misstänkt signal på radarn och larmade kustbevakningen. Totalt 64 personer omhändertogs från denna båten, som då befann sig ungefär 8 sjömil söder om Maspalomas.

Samtliga fördes till hamnen i Arguineguin, dit de anlände vid 08.00 tiden på lördagsmorgonen.
(Canarias7)

Flyktingar kliver iland