De så kallade ”terrazas expres”, det vill säga uteserveringar som har tillåtits på allmän plats, kommer att få fortsätta att finnas fram till den 31 december i år. Det handlade om ett speciellt tillstånd där barer och restauranger kunde få ett tillfälligt tillstånd att sätta upp bord och stolar på trottoarer, parkeringsplatser etc, för att på så sätt slippa stänga när inomhus serveringen förbjöds eller kraftigt reducerades som en följd av restriktionerna.

Nu har borgmästaren i turistkommunen San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, San Agustin etc) beslutat att detta tillstånd skall få fortsätta fram till nyår, då samtliga dessa ”terrazas expres” skall vara borta.

Borgmästaren har också beslutat att taxi skall återgå till ordinarie arbetsrutiner. De 375 taxibilar som finns i kommunen har under pandemin haft begränsade arbetstider. Från att ha varit i stort sett helt stillastående i början av pandemin, gick de sedan in i en period där de jobbade var fjärde dag. Sedan i höstas blev det varannandags jobb för att nu, när turistsäsongen startat, återgå till jobb varje dag, för att kunna ge service 24 timmar om dagen.
(Canarias7)

Vaccinering