Det blev en spännande fotbollshelg i Las Palmas. Den stora händelsen gick av stapeln i lördags eftermiddag då derbyt mellan ärkefienden Las Palmas och Tenerife gick av stapeln på Estadio Gran Canaria.

Las Palmas började bra och tog ledningen med 1-0 efter 26 minuters spel. Det var den just hemkomna stjärnan Jonathan Viera som ordnade detta. Men efter 65 minuters spel kvitterade de blåvita från grannön. Länge såg det sedan ut att bli ett oavgjort resultat… men i den 91 första minuten avslutade hemmaspelaren Alvaro Lemos matchen genom att göra 2-1 till hemmalaget!

Och veckan som kommer bjuder på mycket spännande fotboll. Tisdag och onsdag är det ny omgång i Champions Leauge och på söndag är det dags för denna säsongens första ”Clasico” det vill säga en Barcelona – Real Madrid. Matchen spelas på Camp Nou i Barcelona från klockan 15.15 kanarisk tid.