De röda dubbeldäckarna börjar rulla i Las Palmas igen från den 15 oktober. Det handlar om de turistbussar som kör runt staden och visar de platser som är värda att se eller att återvända till för att utforska mer.

Dessa bussar slutade köra i och med pandemins början i mars 2020. Därefter har de varit parkerade. Ett undantag har varit att ett par av bussarna har varit i aktivitet när det gäller vaccinationen, såsom ambulerande vaccinationscenter.

Från den 15 oktober, och i princip samtidigt som kryssningssäsongen startar i Las Palmas, så rullar bussarna igen. Det är tre fordon som kommer att användas. Turerna startar klockan 10.30 på förmiddagen och pågår till 16.30 på eftermiddagen. Dagar då kryssningsfartyg lägger till i hamnen börjar bussarna att köra redan 09.30.

Första helgen som City Sightseeing är igång igen ger man dessutom ett specialpris på tre euros för alla som är bosatta på Kanarieöarna.

Bussarna kommer att använda 100% av sin kapacitet, det vill säga maximalt 70 platser per tur. Av dessa är 54 platser på övre däck, där man sitter ute i friska luften.
(Canarias7)

Sight Seeing Buss Las Palmas