För drygt ett år sedan infördes ett krav där hotell och lägenhetshotell blev tvungna att kontrollera att ankommande gäster hade någon form av bevis på att de inte var smittade av coronaviruset.

Detta gällde såväl inrikes turister som de internationella. De bevis som krävdes var antingen en negativ test (till att börja med endast PCR för de internationella), eller senare ett vaccinationsbevis. Bevis på att man gått igenom sjukdomen under de senaste sex månaderna gällde också.

Till dessa regler lade man också till att de som kunde bevisa att de redan befunnit sig på Kanarieöarna under 15 dagar före incheckningen var ok. Då behövdes inga andra bevis. Och till sist, de som varit på Kanarieöarna de senaste 15 dagarna före incheckning, men som lämnat öarna, under maximalt 72 timmar, inte heller behövde ytterligare bevis.

Nu har man dock beslutat att ta bort all denna kontroll vid incheckning på sitt boende. Observera emellertid att covid-19 pass och hälsoförklaring krävs vid inresa till Spanien fortfarande. Det är tack vare den kraftigt sjunkande smittan tillsammans med den utbredda vaccineringen som gjort att man anser det onödigt med kontroll på både flygplats och boende

En restriktion mindre, med andra ord…
(Canarias7)

Covid pass nattklubb