Ja, så döptes de uteserveringar som skapades under den allvarligare restriktionstiden. Dessa serveringar tilläts för att ge barer och restauranger en möjlighet att överleva, när kapaciteten inomhus stängdes eller reglerades hårt. Dessa tillstånd beviljades i flera kommuner runt om på öarna. Nja, tillstånd är kanske inte riktigt rätt. Åtminstone i Las Palmas där inget tillstånd gavs, samtidigt som 1.108 ansökningar kom in. Man såg helt enkelt mellan fingrarna med de serveringar som byggdes på trottoarer, parkeringsplatser och liknande. För tillstånd kunde inte ges då dessa serveringar inte uppfyllde de krav som finns.

Nu menar myndigheterna att man skall gå igenom de uteserveringar som byggts enligt ”terraza expres” modellen. Bland annat skall det krävas att de inte stör framkomligheten på något sätt. Vare sig trafikmässigt, eller när det gäller ingång till lägenheter och affärer. En toalett i närheten lär också bli ett krav.

Enligt tidningen Canarias7 kommer detta att medföra att många av dessa serveringar kommer att försvinna. Sex månader har myndigheterna sagt att genomgången får ta, och sedan kommer beslut.

Samtidigt är dessa serveringar inte heller lika nödvändiga idag, då barer och restauranger nu får servera både inom och utomhus.
(Canarias7)

Terrasser