En grupp personer som alltmer framstår som oerhört intressant för en turistdestination som Kanarieöarna.

Turistmyndigheterna på öarna har formulerat en strävan att nå ut till denna åldersgrupp och har avsatt 1,5 miljoner euros för de kommande åren.

Denna grupp personer är mer oberoende än många andra åldersgrupper. Man är heller inte längre gammal för att man passerat 55 års strecket utan har, i de flesta fall, en sund fysik och dessutom en ekonomi som vanligtvis är bra.

Lägger man därtill att gruppen ofta har möjlighet att spendera mer tid på resor, oavsett om det gäller en sol och bad resa eller en resa där man passar på att jobba. Eller, för den skull, bara rymmer från mörker och kyla i norra Europa.

Undersökningar visar också att denna grupp människor har ett större intresse av kultur,mat och dryck, vilket de ofta väljer att utforska i lugn och ro.

Samtidigt växer antalet äldre personer i hela EU. I Tyskland finns nästan 18 miljoner personer som skulle passa in på ovanstående. Italien bidrar med 14 miljoner och Frankrike med 13,5 miljoner. Bara i Spanien finns drygt 9 miljoner i åldersgruppen.

De undersökningar som gjorts visar också att denna åldersgruppen är den som upplever Kanarieöarna mest positivt. Detta gäller de som semestrar här eller de som väljer att flytta hit.
(Canarias7)

Äldre par på strand