Mandag 27. September, den selveste internasjonale Turist Dagen, åpnet den NORSKE UKEN på Gran Canaria. Et samarbeide mellom universitetet i Las Palmas og det norske konsulatet for å utveksle kunnskap, bekjentskap og utvikling som rektoren på ULPGC sa i sin åpningstale. Rektor Lluis Serra presiserte at det var på høy tid at man lærte å kjenne menneskene og kulturen til de mange nordmenn som gjentatte ganger de senere årene, trofast har besøkt øya.

Norges konsul Odd Are Tveit hadde lagt inn noen gullkorn i sin tale der han på en humoristisk måte forsøkte å svare på de forutinntatte meninger som råder om nordmenn på ferie i Syden. Men også på en seriøs måte forklarte han hvor viktig Gran Canaria som rekreasjon mål for mange nordmenn er i vinterhalvåret. Videre påpekte han viktigheten av å kunne samarbeide og utveksle kunnskap i forhold til nye bærekraftig industri, forskning, handel, institusjoner og virksomheter mellom Norge og Kanariøyene.

Fra Innovasjon Norge var Eugenia Fierros representert. Hun holdt en energisk og forrykende presentasjon om

Norges konsul

Norge som turistland, i den hensikt å lokke det kanariske folket på ferie dit. Hun påpekte flere ganger at tilgjengeligheten i form av et stort antall direkteflyvninger mellom Norge og Gran Canaria burde gjøre fristelsen større. Takket være det store antall besøkende til Gran Canaria fra forskjellige steder i Norge, tilbys det et stort antall flyvninger og fornuftige priser.

Den NORSKE UKEN åpnet også Kunstutstillingen med de norske kunstnerne Tara Djume og Per Egil Ramsøy, som vil være tilgjengelig for publikum under deler av uken.
Onsdag 29/9 er utstillingen åpen, og kunstnerne selv vil holde en presentasjon. Det blir også norsk musikk av Bjrn Sande Larsen ”Lillebror”. (se program på Dag&Natts hjemmeside).
Førstkommende torsdag 39/9 vil det være mulig å besøke utstillingen fra kl. 10.00-14.00

Se: program