Så kallade Kina butiker finns det gott om på Gran Canaria. Dessa butiker säljer precis allt möjligt, till väldigt låga priser. Deras butiker är ofta små och relativt oansenliga, men erbjuder alltså en stor variation av produkter.

Fyra personer, samtliga från Kina, har sedan tidigare haft sina egna Kina butiker runt om på ö-gruppen. På Tenerife, La Gomera och på Gran Canaria.

Korridor inne i butiken

Men sedan en tid tillbaka stod det klart att de gått samman för att öppna ”Asia Store” som ligger mitt emellan flygplatsen och turistområdena i syd. I industridelen av kommunen Aguimes.

Projektet är jättestort. Ja, Asia Store är den största Kina butiken på Kanarieöarna. De har övertagit några av fabrikslokalerna från den tidigare producenten av färdiga cementvaror ”Prefabricados Arinaga” och byggt om dem till en jättelik affärlokal,

Totalt mäter området 10.000 kvadratmeter, varav den sammanlagda ytan på lokalerna är hela 9.300 kvadratmeter. För allmänheten att shoppa på har 7.500 kvadratmeter avsatts.

Projektet har givit anställning till ett trettiotal personer.

Över en miljon olika varor finns att välja bland. Varor till hemmet, köksutrustning, järnhandel, textil, leksaker, gåvor, kläder, skor och dekoration är några av de varor man kan hitta här.

Asia Store öppnade igår, torsdag och har nu öppet alla dagar utom söndag från 09.30 – 22.30.
(Canarias7)

Fasaden till affären