Häromdagen skrev vi om att marknaderna i kommunen Mogan skulle öppna från och med den1 oktober. Det gällde såväl marknaderna i Puerto Mogan som i Arguineguin.

Och nu läser vi i nättidningen MaspalomasAhora att samma sak kommer att gälla i kommunen San Bartolome de Tirajana som omfattar, Playa del Ingles, San Agustin, Maspalomas och Meloneras.

Bland annt kommer de hantverksmarknader som är öppna varje dag i köpcentret Yumbo i Playa del Ingles och Varadero i Meloneras att kunna besökas mellan 18.00 – 24.00 från och med den 1 oktober.

Detsamma gäller för den kanske mest populära marknaden som anordnas vid saluhallen i San Fernando, strax ovanför Playa del Ingles.

Denna marknaden går av stapeln två gånger per vecka, onsdagar och lördagar. Öppettiderna är 08.00 – 14.00.

Vid sidan av alla försäljningsställen av kläder, skor, väskor, smycken skinn etc. kommer det också att finnas möjlighet att ta en matbit och något att dricka från de auktoriserade ”food trucks” som finns på plats.

Från myndigheternas sida ser man väldigt positivt på detta då handlarna har lidit stort under pandemin och för de besökare i kommunen har utbudet saknats.
(MaspalomasAhora)

Mrknadsstånd San Fernando