Torsdagens coronasmittorapport har precis publicerats. Ännu en gång visar den att smittan, åtminstone för tillfället, är på kraftig tillbakagång, och under kontroll.

Jämfört med onsdagens rapport så har smittans utbredning på Kanarieöarna minskat med 461 personer. Därmed finns 2.431 personer under behandling. Dock är det bara 253 personer på hela ö-gruppen som idag är i behov av sjukhusvård. Alla andra behandlas, eller sitter av sin karantän i sina hem. Av de som vårdas på sjukhus, återfinns 43 personer på intensivvårdsavdelningarna.

Under de 24 timmarna som föregick torsdagens rapport så inrapporterades 78 nya fall av smittan. På hela ö-gruppen med drygt 2 miljoner invånare! Samtidigt meddelades det att 536 personer blivit friskskrivna under samma period.

Ytterligare tre personer har avlidit som en följd av viruset. Två av dessa skedde på Tenerife och ett på Gran Canaria. Dessa dödsfall gör att totalsiffran nu uppgår till 979 omkomna sedan pandemins utbrott.

Smittokvoten sjunker också dag för dag. Per 100.000 invånare under sju dagar är den nu 27,71 fall och under fjorton dagar 61,71 fall.

På Gran Canaria upptäcktes, enligt rapporten, 23 nya fall. Här finns det nu 1.102 smittade personer.

Motsvarande siffror för Tenerife är 27 nya fall och 1.082 aktiva fall.

Lanzarote rapporterade 10 nya fall och Fuerteventura 11. Dessa öar har då 102 respektive 122 aktiva fall.

La Gomera klarade sig ännu en dag utan nya fall medan El Hierro och La Palma summerade tre fall vardera.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida