Kommunen i San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, Meloneras, Maspalomas etc) inledde under gårdagen en behandling av “La Charca”, den lilla vattentäkt som finns innanför stranden strax öster om fyren i Maspalomas. La Charca är en populär plats för fåglar och fiskar. Men just nu är platsen även populär för myggen och dess larver. Flera affärsinnehavare i området klagar över myggbett, vilket bekräftas av de apotek som finns i området. Myggmedel är en best-seller för tillfället.
Mygg mitt i maten
Det är inte ovanligt att detta fenomen uppstår vid La Charca i Maspalomas. Samtidigt är det bara under vissa tider på året som myggen utgör ett problem.

Exakt varför detta sker nu, och hur det går till vet man inte. En teori är att den lilla vattentäkten fylldes på nyligen då de kraftiga vågorna från havet slog in genom den period som kallas ”la marea del Pino”. Det är vanligt med dessa större vågor i tiden kring firandet av öns skyddshelgon, Virgen del Pino, varav namnet.

Besprutningen mot mygglarver inleddes som sagt under gårdagen och kommer att fortgå under den närmaste tiden. Dels för att försöka hitta nya platser där larver finns, dels för att upprepa den behandling som gjorts. Behandlingen följer de regler som gäller för denna typ av besprutning och giftet agerar bara mot larverna efter att det kommit i kontakt med vatten.
(Canarias7)

Besprutning för mygg